Новини

Дев'ятниця

30.08.2013 09:10

       Якщо ви у своєму житті хоча б раз молилися дев’ятницю, то на собі відчували благодать по її закінченню. З 15 по 22 червня ми цілою парафією молилися дев’ятницю до Св. Духа, як це колись робили апостоли. Наш парох, о. Іван, запрошував священиків з різних сіл та селищ, щоб разом порозважати над святими Тайнами. У нас в гостях були присутні о. Орест Глубіш (редактор газети «Божий сіяч»), о. Андрій Гураль (парох села Будилів), о. Ігор Тарнавський та о. Василь Брегін. Було дуже цікаво послухати і дізнатися більше про св. Тайни. Щовечора відправлялася Свята Літургія, в якій були задіяні два хори та два ансамблі нашого села.

       По закінченню дев’ятниці, тобто 23 червня, після Служби Божої, на нас, ніби то, зійшов Святий Дух. Отець Іван, як в народі кажуть, аж «світився» від щастя. Та й не лише отець, але й інші парафіяни були дуже раді. Особлива радість переповнювала всіх тих, хто був присутній на Літургіях.

св. Миколая

30.08.2013 09:08

Якось напередодні дня св. Миколая

Вирішив о. Іван всіх здивувати.

Оскільки діти всі чудес чекають

Він проявив ініціативу цього свята.

Зібравши кошти, дітям в подарунок

Було закуплено цукерочків чимало .

А їх усіх покласти у пакунок

Дівчата «Божий Цвіт» у поміч поспішали.

І на чолі з Романом диригентом,

Коли були ті сильні заметілі,

Ішли вони на хату пані Бенцал,

Щоби даруночки розкласти вміло.

Хоча погасло світло у той час,

Але ніщо не стало дальше на заваді,

Ансамбль виконав свою роботу враз

І миттю засвітилось світло в хаті.

Ну що ж, й таке не раз буває.

Всі щиро разом посміялись

Й згадавши, що дорогу замітає

По домівках всі порозбігались.

Вже на наступний день, у Миколая свято

Зійшлось до церкви досить діточок.

Та ми й не знали,що в Гаях багато

Таких гарних й милих квіточок.

А Миколаєм Чудотворцем в свято став

Брат Юрій, людина, що від Бога.

Він вже не раз в наших Гаях бував

Й навчав про Господа Живого.

Давав концерт для серця і душі,

Розповідав історії цікаві,

Чування молитовні проводив уночі

І був на «Маланці», сільській виставі.

Директор школи Ірина Дмитрівна Олійник

З Марійською Дружиною і «Божим Цвітом»

Підготували віршики і пісні сумлінно,

Щоби ззробити більше свято дітям.

Коли всім подарунки Миколай роздав,

Поговоривши з кожним особисто,

З о. Іваном, «Покликанням» і «Божим Цвітом» прямував

Вітать сімю Лобура Зеновія врочисто.

 

Були пісні, вірші і віншування.

Як тепло нас усіх зустріли в домі.

А сильні наші переживання

Не передати ні в одному слові.

Свято Воскресіння Христового

30.08.2013 09:07

Свято Воскресіння Христового – це невимовна радість для кожного християнина.

Усмішки, блиск в очах, щасливі вигуки дітвори, голосні співи гаївок не могли бути непомітними. Таке святкування спостерігалося в Гаях за Рудою. Організаторами цього свята стали директор школи Олійник І. Д., диригент Назаревич Р. В., о. Іван Шварчовський (тоді ще диякон) та ансамбль «Божий Цвіт». Заздалегідь приготувавши ягілки, ватру та гарний настрій, усі вирушили на свято. Дівчата, задля радості дітвори, співали повну силу. Після веселих ігор гості грілися біля вогню. Це запам’яталося надовго. Адже вогонь зігрівав не тільки тіла, а й душі, закарбовуючи в них надію на Христове Воскресіння.

Прощання

30.08.2013 09:07

       Прощатися з людиною завжди дуже важко, особливо, якщо вона для нас дорога. Всі у своєму житті хоча б один раз прощалися. І ось, це сталося з нашою парафією.

       Свою останню Святу Літургію, 17 лютого цього року, відслужив о. Григорій Кутний, колишній парох села Гаї за Рудою. Він був першим священиком в нашому селі. Відслужив у Храмі св. Юрія 22 роки. Люди дуже любили отця Григорія, він був трішки строгим священиком та водночас любив усіх невимовною любов’ю. Любив пожартувати, розмови з ним були захопливі та повчальні.

       Попрощатися з о. Григорієм прийшло надзвичайно багато людей, зібралися всі священики деканату. У всіх на очах бриніли сльози, в когось від щастя, а в когось від смутку. Проте ми завжди будемо раді бачити нашого дорогого духовного дідуся.

Кожен з нас

30.08.2013 09:06

Кожен з нас, напевне, був на Хресній Дорозі, де неодноразово задумувався над своїм життям. Коли йдемо з Христом, падаємо з Христом,  плачемо з Христом, тоді починаємо розуміти частинку тієї болі, яку приносять Господу наші гріхи. Під час Хресної Дороги Ісус  дозволяє нам покласти свій хрест на Його зболілі, залиті кров’ю рамена і просто довіритись Спасителю.

Хресна Дорога – час задуматись над великою благодаттю і милосердям Бога, який хотів очистити нас від гріхів, обмивши кров’ю Свого Єдинородного Сина. 

Часами, коли нам важко, потрібно все довірити Господу, попросити про допомогу нести хрест, і тоді відчуємо його безвимірну любов до всього людства. Божа любов ніколи не минає.

Саме коренем любові є Ісус. Йдучи за Ним, ми можемо сказати все, довірити все Христу.

У храмі Святого мученика Юрія Олійник Ірина Дмитрівна з членами Марійської Дружини підготувала Хресну Дорогу, де за Ісусом йшли не тільки дорослі, а й щирі дитячі серця, які співали і підтримували Бога. А глибокі роздуми торкнулися всіх людських сердець.

Також ми мали можливість йти Хресною Дорогою з Братами семінаристами,   які приїхали з префектом о. Ігорем Драпаком. Брати семінаристи допомогли нам глибше поринути в роздуми і відчути Ісусові муки.

А ще до нас приїжджали випускники Дяківської Катехитичної Академії, які поділились своїми враженнями і роздумами про Хресну Дорогу і стражданя Христа.

Ці підготовлені молитовні заходи дозволили нам зрозуміти людську неміч і недосконалість, а саме те, що кожен гріх залишає глибоку рану в серці Спасителя. Але розважання засвітили променем світла. Вони нагадали нам, що кожного дня на Хресній дорозі життя  поруч іде Христос, який завжди допоможе і підтримає. Потрібно лише повірити і довіритись. 

Блудний син

30.08.2013 09:05

Мабуть, кожен чув притчу про Люблячого Батька, або як її ще називають притча про Блудного Сина. Отож, молодь нашого села на чолі з завідуючою клубу Рибак Марією Михайлівною вирішили на цю тему зробити виступ. У цьому виступі взяли участь молодь села. Зокрема, ансамблі «Покликання» та «Божий Цвіт» , а також хлопці, які майстерно передали дух і зміст цією притчі.

До виступу готувалися дуже наполегливо.  Почепили в клубі нові декорації, пошили костюми для сценки. Артисти довго і наполегливо репетирували сценку. Дівчата з ансамблів на чолі з Романом Назаревичем  готували пісні до виступу. На виступ до нас приїхали гості зі Зборова. Прийшло багато людей. Усім дуже сподобався наш концерт. 

Марійська дружина

30.08.2013 09:04

  4 грудня 2012 року в с. Гаї за Рудою відбулася урочиста посвята дітей у Марійську Дружину. У цей день 26 дітей готувалися до цієї події. Вранці вони пішли до церкви Св. Юрія на Святу Літургію. Діточки молилися , приступили до Св. Сповіді і Причастя. На службі співав найстарший хор в селі під керівництвом Романа Назаревича і Мирослава  Дозорського. І ось, в кінці Богослужіння о. Іван Шварчовський поблагословив дітей, а батьки своїм діткам вручили блакитні накидки  як символ Марійської Дружини. Також о. Григорій Кутний покропив діточок свяченою водою. Після чого, в приміщенні школи о 15.00 год. відбувся концерт, який підготували діти Марійської Дружини і молодіжне зібрання «Божий Цвіт» під керівництвом директора школи – Олійник Ірини Дмитрівни  та дяка – Романа Назаревича. Діти прославляли Матінку Божу віршами та пісеньками. Ансамбль «Божий Цвіт» на початку виступу виконав молитву «Отче наш». Також потрібно відмітити чудовий спів ще зовсім юного музиканта – Маряна Яворського. Дівчатка Марійської Дружини  показали чудову мініатюру «Квіти для Марії». Протягом усього виступу кожна дитина проявила свою любов до Матері Божої. Учасники Марійської Дружини, тепер  члени дитячого хору «Первоцвіт», виконували багато пісеньок: «Радуйся Маріє» під супровід гітари, «Янголята», «О, Маріє», «Богородице Діво» та інші. В кінці виступу кожна дитина отримала по свічечці, з яких виклали серце. Захід закінчився піснею «Розкажи матусю» і словами подяки від о. Івана.
  Згодом до товариства Марійської Дружини приєдналися ще 8 дітей.
 

Зображено: 1 - 7 з 7