Кожен з нас

30.08.2013 09:06

Кожен з нас, напевне, був на Хресній Дорозі, де неодноразово задумувався над своїм життям. Коли йдемо з Христом, падаємо з Христом,  плачемо з Христом, тоді починаємо розуміти частинку тієї болі, яку приносять Господу наші гріхи. Під час Хресної Дороги Ісус  дозволяє нам покласти свій хрест на Його зболілі, залиті кров’ю рамена і просто довіритись Спасителю.

Хресна Дорога – час задуматись над великою благодаттю і милосердям Бога, який хотів очистити нас від гріхів, обмивши кров’ю Свого Єдинородного Сина. 

Часами, коли нам важко, потрібно все довірити Господу, попросити про допомогу нести хрест, і тоді відчуємо його безвимірну любов до всього людства. Божа любов ніколи не минає.

Саме коренем любові є Ісус. Йдучи за Ним, ми можемо сказати все, довірити все Христу.

У храмі Святого мученика Юрія Олійник Ірина Дмитрівна з членами Марійської Дружини підготувала Хресну Дорогу, де за Ісусом йшли не тільки дорослі, а й щирі дитячі серця, які співали і підтримували Бога. А глибокі роздуми торкнулися всіх людських сердець.

Також ми мали можливість йти Хресною Дорогою з Братами семінаристами,   які приїхали з префектом о. Ігорем Драпаком. Брати семінаристи допомогли нам глибше поринути в роздуми і відчути Ісусові муки.

А ще до нас приїжджали випускники Дяківської Катехитичної Академії, які поділились своїми враженнями і роздумами про Хресну Дорогу і стражданя Христа.

Ці підготовлені молитовні заходи дозволили нам зрозуміти людську неміч і недосконалість, а саме те, що кожен гріх залишає глибоку рану в серці Спасителя. Але розважання засвітили променем світла. Вони нагадали нам, що кожного дня на Хресній дорозі життя  поруч іде Христос, який завжди допоможе і підтримає. Потрібно лише повірити і довіритись.